piątek, 25 maja 2012

OLEJ

Nie używać mieszanek po prostu!!!!

     OLEJ 
 
 
UWAGA!
Od pewnego czasu pojawił się na rynku olej rzepakowo - lniany o smaku
maślanym. Jednym ze składników jest aromat maślany nadający tej "substancji"
smak masła, aby zmylić ludzi jakością.
AROMAT MAŚLANY jest substancją aromatyzującą - PATRZ ULOTKA W ZAŁĄCZNIKU - powodującą odkładanie się złogów w oskrzelikach,
małych kanalikach powietrznych w płucach. Wymiana gazowa tlenu na dwutlenek
węgla zostaje zaburzona, a płuco ulega nieodwracalnym uszkodzeniom. U dzieci powoduje astmę.
Dietetycy twierdzą, że nie można łączyć oleju rzepakowego z olejem lnianym. Trwałość oleju lnianego jest bardzo krótka -1 miesiąc - a termin trwałości oleju rzepakowego to 1 rok.Olej lniany spożywa się wyłącznie na zimno, nie wolno go podgrzewać
ani używać do smażenia, bowiem traci wówczas wszystkie właściwości.
Staje się bombą wolnych rodników robiących ogromne spustoszenie w naszym organizmie. Między innymi przewlekłe stany zapalne które prowadzą do zaburzeń krążenia i nowotworów.
Badania załączone na stronie firmy która sprzedaje ten olej są analizą chemiczną a nie badaniem medycznym.
Ostrzegamy przed zakupem i używaniem tego oleju.
Już dziś mamy sygnały znacznego pogorszenia się stanu zdrowia osób, które ten olej rzepakowo - lniany konsumują.
Firma, która to produkuje jest nieznana, pochodzenie składników jest niewiadome, skład ilościowy i jakościowy jest niezbadany - wszystkie informacje o produkcie są ogólnymi informacjami, które można wyczytać
w internecie. Dystrybucja opiera się na "psychologicznych" informacjach np. nie zawiera cholesterolu - żaden tłuszcz roślinny nie zawiera cholesterolu. Zawiera witaminę E i Omegę 3 - każdy olej rzepakowy zawiera te
składniki. I wiele tym podobnych informacji.
 
____________
echochrystusakrola.info